Wednesday, September 02, 2009

Felicitations Monsieur Philippe

A Kadir Jasin

[ANONYMOUS comments with not be entertained. When commenting, your real identity is preferred. But a suitable pseudonym is accepted. If you have to use anonymous, please print your name or pen name at the bottom of your message. Please avoid seditious, defamatory and libelous statements. Unrelated comments will not be given priority.]

I WOULD like to say felicitations and bravo to French “Spiderman” Robert Alain Philippe for at last succeeded in scaling the Petronas Twin Towers on Tuesday thought he was fined RM2,000 for criminal trespassing.

I also thank him for putting Twin Towers once again on the world’s tourist map. If you’re a regular visitor to the Twin Tower, you’ll realise that it’s a hit with foreign tourists. They strain their necks to photograph the skyscraper.

With the Twin Towers being successively overtaken by other taller structures, the stunt by Robert Alain Philippe helps to refocus attention to our pencakar langit.

Merci beaucoup Monsieur Philippe!

Whereas the law must take its course and Monsieur Philippe must face the consequences of his action, I would like to ask Petronas what happened to its security guards, its CCTV and other security and safety tools?

On the flip side, Monsieur Philippe’s stunt shows that once we conquer fear and learn to manage danger, we can, to an extent, defy the law of gravity. There’s a lot to be gained if we learn from extraordinary people like Monsieur Philippe.

If we know the science of doing thinks, a dangerous undertaking can become pretty safe. But if we are ignorant about the law of science, we can die falling off a bicycle.

Valentino Rossi – The Doctor – repeatedly took a tumble at 200km per hour or more from his motorcycle and survived. A Mat Rempit did a wheelie, crashed into a dustbin and died.

By the way, bravo to Petronas for part-sponsoring The Doctor’s Yamaha MotoGP Team in the ongoing World Championships. The Petronas name is very visible. Rossi is leading this year’s championships.

I hope Petronas will also continue to sponsor an F1 motor racing team although the BMW-Sauber team that it is now supporting is withdrawing from next year’s championships.

39 comments:

Anonymous said...

Mamat tu baru kena saman RM2000 dengan kerajaan BN...

BN...oh...BN...

ada dua mic – satu mic samy satu mic subra

ada dua ppp – satu ppp keyveas satu ppp murugiah

ada dua mca – satu mca ong satu mca chua

1 malaysia - 2 Perak - 2 MB - S Speaker

ada 5 umno – satu umno najib

satu umno muhyidin, satu umno madey, satu umno kj dan satu lagi… satu lagi?

satu lagi....cuba teka umno sapa?.... umno bik mama

muahahhahahahahah

minah ronggeng

Anonymous said...

"I would like to ask Petronas what happened to its security guards, its CCTV and other security and safety tools?"

CCTV pon turut berpuasa tok....


minah ronggeng

apanama said...

Dtk,another F1 Team is in the pipeline and someone (if not Petronas) might be forced to fund this team.

p/s there is a 1Malaysia tag to it.

Raison D'etre said...

Datuk AKJ,

I have always admired the Mat Salleh for the tenacity in their undertakings.

Depa selalu kalau buat apa2 bersungguh-sungguh.

Tak kira di arena mana sekali pun.

Kena emulate tu.

Is it in their genes, Datuk? or culture?

Merci. Wasalam n selamat berbuka posa.

pakbelalang said...

Petronas should sponsor EPL team to promote its lubricant products worldwide. The coverage is fantastic to reach the targetted market. The number of TV viewers is more than 500 million every weekend football game.

Just look at Air Asia. How they position their marketing strategy to promote its business. All referees of EPL have Air Asia logo on the left and right side of their official shirts.So the amount of exposure is indeed good enough to promote its airline and travel business.

So far Petronas marketing strategy is positioning well internationally. No complain!!

Mr. Mahid said...

Assalamualaikum Dato'..

with due respect and admiration to Alain Robert..

BUT.

1. I am most certainly not amazed. Neither am I in awe.

2. In fact, I am downright pissed off.

3. With inevitable bomb threats and bombings in neigbouring countries with Indonesia being the latest victim, I cannot help but wonder how on earth our iconic Petronas Twin Towers could be 'intruded'.

4. That is what happened when Frenchman, Alain Robert, scaled one of the Petronas Twin Towers up to the top of the pinnacle.

5. It really shows how loose our security is.

6. The people who have been tasked to safeguard the safety of our people and important buildings and monuments should have been more vigilant in doing their jobs.

Anonymous said...

Salam Dato'.

Mcm mana ni dato? Ni kalau punya senang diceroboh ni ade masalah besar ni!.. Kalau la di Indonesia ni dah gempar dah...mudah je pengganas nak letupkan. Tingkat berapa nak masuk??...senang la nak ceroboh. Semua guard dah kena rasuah ke???...MACC sila siasat!
Kes besar ni...segala kelemahan perlu diperbetulkan SEGERA!MEMALUKAN MALAYSIA sungguh!

Malik , Klang.

pakmat said...

..salam,Dato'..

..shouldn't he be given a Datukship??..like Shah Rukh Khan?..

pakbelalang said...

Indonesian students pelt M’sian embassy with rotten eggs
By ZALINAH NOORDIN


newsdesk@thestar.com.my

PETALING JAYA: About 30 Indonesian students pelted the Malaysian Embassy in Jakarta with rotten eggs and attempted to raise an Indonesian flag at the gate on Tuesday.

The attack, believed spurred by allegations that the Malaysian national anthem Negara Ku had been copied from the Indonesian song Terang Bulan, came a day after Malaysia celebrated its 52nd National Day.

comment:

Kerja orang bodoh. Akal singkat. Mesti ada dalangnya dan kemungkinan dalangnya ialah dari pengkhianat-pengkhianat bangsa kita sendiri.Dah 52 tahun merdeka baru dipertikaikan lagu negaraku kita.

Susah sangat kita buat lagu kebangsaan baru. Tak menjadi masaalah. Mungkin lagu negaraku kita yang baru akan lebeh dinamik lagi dari yang ada sekarang.

Apa tujuan dibangkitkan perkara remeh-temeh ini. Sama ada tujuannya nak mempersendakan kerajaan BN atau mereka mengalami masaalah INFERIORITY COMPLEX !!.

Anonymous said...

Petronas Tower people should have let Alain climb the tower in the first place. How often do we get to see this sort of world class act that is thrilling, exciting, fun, and for free anyway? More exciting than those philharmonic shows inside the building! Be advanturous la sikit.

Now, a once in a lifetime monumental feat was achieved right here in downtown KL, but only a handful of people saw it, Alain is poorer by rm2k, and Petronas people are all red faced. Apa ni?

Perhaps Petronas is more comfortable paying for publicity, such as those surrealistic tv commercials. Boring laaa.

Windtalker

OKJ said...

Salam DAKJ

Bonsoir monsieur Dato’. Joyeux Ramadhan. Ca va ? Je suis bien. Parlez-vous francais?

Felicitations ! I don’t know that you can speak and write in french. I am in the beginning process of learning French.That’s because, starting from the end of this month, I will be away for few days. Next month, I will be in Paris. Either I like it or not, I have to learn French a little. At least I won’t get lost. And probably I won’t be able to take part in the discussion for few days in every month.

Pas de probleme et merci. Aurevoir.

Roti Planta said...

Dato',
Aikk, Dato' puji pulak Mat Perancis tu sedangkan kutuk dan keji Mat Rempit. Bagi saya dua-duanya sama:
1. Tidak menghormati peraturan dan undang-undang negara kita
2. Asal nak buat, buat aje. Tidak payah mohon permit atau kebenaran
3. Kalau jatuh pasti macam Mat Rempit juga susahkan orang misalnya pihak Ambulan, Bomba atau Polis
4. Lakukan semata-mata nak tunjuk hebat
5. Boleh dilakukan secara teratur tetapi panjat curi-curi lagi nampak hebat, boleh buktikan dapat perdayakan pasukan keselamatan klcc

Jadi kalau kita bangga dan suka dengan kelakuan Mat Perancis tu saya rasa kita patut lebih bangga dan sayang kepada Mat Rempit, sekurang-kurang Mat Rempit rakyat tempatan!

Bye/Roti Planta

Anonymous said...

Salam...

Mujur Datuk menyentuh hal tersebut dalam posting kali ini.

Dalam keghairahan orang-orang termasuk pak-pak menteri membaca berita tersebut di dada-dada akhbar,mumgkin mereka sekadar mencebik atau fikir "fuhhh..hebat betul mamat nih,kalau aku..jatuh mampos tak pasal-pasal ada Pilihanraya kecil".

Hakikatnya kalau bangunan gah dan strategik begitu pun boleh dipanjat sesuka hati,apatah lagi bangunan lain yang lebih penting.

Mungkin kelmarin hanyalah seorang mamat yang obses dengan pendakian bangunan.

Apa pula andai ada pihak tidak bertanggungjawab yang cuba membuat sesuatu yang buruk terhadap bangunan tersebut.

Come on lah wei security kat situ memang teruk sangat macam security balai raya kat kampung ker????

Buat malu sahaja!

-Wong Jowo Bagan Datoh

el-Barokhas said...

In one fell sweep, Spiderman Phillippe had reaffirmed the well-worn life's lesson that a combination of proper planning, strategising, understanding of one's subject matter and, above all, persistence and a passionate zeal in one's calling is a recipe for success.

He is a motivator par excellence for our youth to emulate and propel us to the second half century of our independence.

Eric said...

Your articles would benefit a lot in terms of credibility if you searched your facts before publishing them.
Since the French use first name then last name, unlike Americans with whom you appear to have some confusion, it is Monsieur Robert if you do not mind.

samurai melayu said...

SALAM DAK
IZINKAN,

WE SHOULD NOT BE UNDULY WORRIED. ALL YOU KNOW, THE SAFETY 'BREACH' WAS DESIGNED TO ALLOW MONSIEUR PHILLIPE TO SCALE THE PETRONAS TWIN TOWERS FOR THE OBVIOUS REASONS...AS HINTED BY OUR DATUK IN THE ARTICLE.

AND PAK BELALANG ACCOUNT ON THE INCIDENT AT OUR EMBASSY IN JAKARTA. THE INDONESIAN STUDENTS PROTEST OF OUR NATIONAL ANTHEM BEING AN ADAPTATION OF THEIR 'TERANG BULAN' IS SOMETHING WE SHOULD BE DULY WORRIED..

PERHAPS, IT IS DESIGNED AS SUCH TO ALLOW A 'MONSIEUR' UP THERE TO 'SCALE' THE HEIGHTS OF MALAYSIAN HISTORY BY USING THE 'INCIDENT' AS A REASON/EXCUSE TO INTRODUCE A NEW SONG AS OUR NATIONAL ANTHEM?

MARCHING TO A NEW ANTHEM?
'SATU BANGSA, SATU BAHASA, SATU MALAYSIA'?

IMPOSSIBLE?.. POSSIBLE?.. PROBABLE?
QUESTIONS MARKED.

LET US ALL PONDER..

DAN KITA TUNGGU DAN LIHAT SIAPA YANG KENA.

ALFATIHAH, AMIN.

pakbelalang said...

Khalid said the temple issue was not the current state government's problem, but was that of the previous state government which still had not been resolved.

comment:

Bila tersepit pass the blame to others. You are there to solve problem of the rakyat man, Khalid. That is why from day one I said Khalid is not fit to be a Mentri Besar. He is only qualified to be junior investment executive of PNB bawah ketiak the late Tun Ismail.

Bagi Guthrie to manage pun tak dapat nak add value to its share. Stagnant je? Dah lah tu utang dengan Bank Islam RM66 juta tak nak bayar. Poraaaah !!

Anonymous said...

I aggree with Dato' that what this man have achieved is quite remarkable.

RM2000 is only about 500 US dollars, I think he don't mind very much paying the fine as he have achieved his target.

Perhaps people will question whether what he have done is illegal, wrong, lunacy, etc.....

But I think, what we should never fail to see from this is that if we really put our hearts in something we can conquer remarkable feat even the tallest building.

Now this guy can put the picture of KLCC at his house in France and boast. What a feeling that would be.....

Mus_JB

Anonymous said...

datuk kadir...

saya rasa petronas patut melibatkan diri dengan sebuah pasukan Asia dalam F1 dalam masa terdekat...

dah lebih 10 tahun mereka terlibat dalam sukan tersebut...

peminatrocky aka ramli sarip

saji said...

Salam Dato'

Namapaknya macam orang PETRONAS dengan orang UMNO/BN dah tak sekepala. Setidak-tidaknya dalam sukan mencabar yang orang Melayu tak boleh buat dan wang royaliti 1b kerajaan negeri Kelantan yang belum dibayar.

fly said...

pak belalang-Susah sangat kita buat lagu kebangsaan baru.- tepat sekali!

Sadiqsagaraga said...

Kalau kita berfikiran positif, kita patut berterimakasih kepada Spiderman Phillippe ini kerana beliau meyedarkan pihak KLCC bahawa langkah-langkah keselamatan bangunan mereka masih belum cukup kemas dan dengan demikian tindakan meningkatkan keselamatan ke tahap yang tidak mungkin diceroboh wajib diusahakan dari masa ke semasa.

Spiderman Phillippe telah memberi perkhidmatan security testing percuma berbanding fee yang besar yang dikenakan oleh perunding professional yang belum pasti keberkesanannya.

ORANGUTAN PENANG said...

TOK KADIAQ,

PETRONAS MEMANG LAH MERCU TANDA KEJAYAAN MALAYSIA.

MASA AWAI 80'AN,BATCH SAYA MASA FORM 5,DARI 120 ORANG,40 PELAJAQ, PETRONAS
BAGI BIASISWA PI SERATA DUNIA TIMBA ILMU.

SEMUA ANAK MELAYU(ada jugak blond tapi melayu pasai mak minah saleh)TAK KIRA ANAK PENGANGUR,NELAYAN,GURU,DOKTOR,MENTERI,SEMUA BERPELUANG.JANJI PULUN!

MEMANG BANGSA SAYA KALAU DIBERI PELUANG,PASTI BERJAYA!MALAH PERJALANAN ORANG MELAYU LAGI SUSAH PASAI DEPA KATA KITA HAPRAK!

YUZY PUN DULU MAT REMPIT,TAPI BILA ADA PELUANG,MOTO GP TUUUUUU!

LETS FOCUS ON OUR SUCCESS INSTEAD OF FAILURES..(baru nak bangga sikit,dah security pulak fail..hehe penin..penin)

TooLBoX said...

Datuk

Saya rasa kejayaan spiderman gila dari Perancis tersebut secara resional tidak boleh diterima sebagai cara mempromosi menara kembar petronas sebaliknya lebih kepada memalukan jika kita merenung jauh.

Mengenai Motogp; sebenarnya Petronas membiayai kedua-dua penunggang Pasukan Fiat Yamaha (Rossi dan Lorenzo), dan kedua-duanya sedang bersaing hebat sepanjang musim 2009 ini. Saya bersetuju dengan Datuk; Petronas perlu pro-aktif dalam hal membiayai sukan permotoran yang bukan saja mempromosi malah boleh memberi pulangan.

Menyentuh keberanian dan juga aksi melulu Mat Rempit (pernah diberi gelaran Mat Cemerlang) dan seterusnya dengan berbagai kategori perlumbaan yang sah seperti cub-prix dan lain-lain (yang diadakan secara melepaskan batuk di atas tangga oleh penganjur) masih gagal melahirkan jaguh lumba motosikal peringkat antarabangsa. Malah pelumba daripada jiran kita; Thailand (Wilairot) telah mencipta nama dalam kategori 250cc.

azienmat said...

Wow DAK sebut Valentino Rossi!

Spiderman, isu keselamatan di KLCC mungkin boleh dipertikai.

Mungkin security sudah dapat tahu lebih awal, tapi disebabkan mat saleh ini memang degil, kalau ditahan pun pasti akan dia akan panjat semula.

Dengan harapan bila dia berjaya kepuncak menaranya maka dia tidak akan mengulangi semula. Atau jika dia terjatuh sudah semestinya dia tidak berpeluang beraksi perbuatan beraninya itu.

Dan nama KLCC khususnya Malaysia akan mendapat satu promosi percuma aksi stunt yang bukan calang-calang dan sepatutnya mendapat tajaan lumayan Petronas seperti yang diterima Valentino Rossi.

Jadi, pendapat saya tindakan security KLCC gagal 'mengesan' atau menghalang spiderman adalah patut, dan jika ianya dirancang atau dikonspirasikan atas dasar bisnes juga adalah tindakan yang bijak.

Kalau tidak pun, hanyalah RM2000 duit denda boleh dikira berbaloi-baloi..

Basree Rakijan said...

Saya tidak faham mengapa petronas, pemilik menara berkembar mesti menghalang percubaan spiderman mendaki mercu tanda itu. Pada hal beliau pernah memohon supaya diberikan izin. Tetapi selepas beberapa kali ditolak, spiderman tidak ada pilihan selain mendaki secara haram.

Satu ketika dahulu saya, spiderman, menteri pelancongan dan dbkl pernah mencadangkan supaya diambil kesempatan dari pendakian spiderman tersebut kerana setiap kali beliau naik, media dari seluruh dunia akan menyiarkan berita tersebut.

Malangnya permohonan kami ditolak oleh Petronas.

Anonymous said...

Orang asing ceroboh denda RM2000 je. Kalau orang tempatan buat macam tu sure kene belasah.

-peace to all

Anonymous said...

Looks like a 'planned choreography' to promote the Towers.

But, what's wrong with it anyway?

A GOOD MAN DOES NOTHING.

Anonymous said...

That french guy we should proud of him coz he turn the cloudy KLCC which have been overlap with Taipei 101, Dubai etc. to top stories in the world. Also KLCC guard maybe use Nepal or Bangladesh that why lose control.

Mangkukrule

pakbelalang said...

Samurai Melayu,

Kalau demonstrasi yang berlaku di Jakarta di dalangi oleh Najib sebagai alasan untuk menukar lagu kebangsaan kepada lagu One Malaysia saya rasa itu adalah silap besar bagi Najib.

Kontroversi ini akan dijadikan isu hangat oleh pembangkang sampai PRU 13. Youtube pun aktif dengan berbagai ciptaan lagu kebangsaan yang kelakar-kelakar !!!

Akhirnya Najib tak ada kerja lain hanya sibuk untuk mempertahankan dan menangkis segala isu kontroversi yang di lakukanya sendiri.

Mungkin Najib nak tukar lagu kebangsaan kita berentak poco poco !!

eddy said...

Dato', I agree with Anon 11:42am, it is a carefully planned event and I am glad that the Frenchman finally succeeded. Maximum global publicity for our Petronas Twin Towers which is still the highest twin towers in the world located at Kuala Lumpur, Malaysia.

afiQ aziz said...

hahahaha Dato'!! bila mula2 dia kena tangkap itulah yg ada dalam kepala saya.. satu lagi publisiti menarik untuk KLCC!!

apa pun saya bangga..haha

dan semangat Spiderman ni harus dicontohi oleh si Luncai yang sedang memgang kuasa sekarang..saya faham maksud Dato' (walau saya masih hingusan haha)

sebab ada 'brain' sahaja tak berguna..kita kena ada 'balls' untuk bertindak atas kebijaksanaan 'brain' tadi..

semoga si Luncai ambil pengajaran dari si Labah-labah..;)

Wallahualam

pakbelalang said...

Muhyiddin Offers To Be Mediator In Terengganu Political Crisis




HULU TERENGGANU, Sept 3 (Bernama) -- Umno Deputy President Tan Sri Muhyiddin Yassin today offered himself to be a mediator in trying to solve the Terengganu political crisis that has persisted since the March 2008 general election.

Muhyiddin who is also Deputy Prime Minister said he was ready to meet Umno leaders who are involved in the crisis because he believed the problem was not a personal issue.

He said over the past few months, Umno Terengganu liaison chief Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein and his deputy Datuk Ahmad Said who is also the Menteri Besar, had initiated various efforts to rectify the situation.

"I see an improvement in the situation compared with before but I want to offer my help to try and solve any issues together with Hishammuddin or the Menteri Besar.


comment:

I think the crisis is more of personality clash among the local UMNO leaders.

Added to this, there might be strong influential invincible hands behind the scene to make matters worse.

So as long as these invicible hands continue to take side then the situation will become more complicated to resolve and the rakyat will just say "enough is enough, go and fly kite" !! What a pity for state UMNO. A reflection of greed and power crazy of the first order.

Dato Azizan said...

Dato.

A good comment ob Monsieur Philippe.What i dont understand why we have to prosecuted him.He is giving Malaysia and Petronas a free and cheap publicity.Do you know his news was wire all the over the world newspaper.In Arab News it was as the main news ion front pages.In Herald Tribune also the main news.

What i would suggest maybe Petronas sponsor him to climb the tower every year on 31 August and to put Malaysia Flag on top of the tower.May be he can train a Malaysia or mat Rampit to climb with him.

It take extraordinary courage for him to do that.BRAVO.

samurai melayu said...

SALAM DAK
IZINKAN,

PAKBELALANG SAID..Khalid said the temple issue was not the current state government's problem, but was that of the previous state government which still had not been resolved.
BACK THEN.. IT WAS AGREED BY THE TEMPLE COMMITTEE TO RELOCATE THE TEMPLE IN SECT. 18. S.ALAM. BUT LATER REFUSED TO MOVE COZ THE SAMMI SAID SO.

WE FOUND OUT FROM A 'HINDU' SAMMI( NOW DECEASED) WHO MENTIONED THAT THE REFUSAL TO RELOCATE AS PLANNED WAS INSTIGATED BY THE SAMMI WHO WANTS TO HOLD ONTO HIS POSITION AS THE 'SUPREMO' OF SECTION 23. A MOVE TO SECTION 18 WILL 'DILUTE' HIS POWERS..FROM A 'PERESE'(BIG) SAMMI TO A 'CHINNA' (SMALL) SAMMI. PERIOD!

FOR YOUR INFO, KHALID HAD A 3 HR MEETING YESTERDAY WITH HIS 'ABI' (AGGRAVATED BRAIN EXCO AND GOV'T OFFICIALS CONCERNED ON THE ISSUE.

BUT WHAT PUZZLED US WAS WHY THE EXCO ON THE STATE RELIGIOUS AFFAIRS WHO WAS BRAVE ENOUGH TO DIRECT MOSQUE OFFICIALS TO NAB MUSLIM PATRONAGE OF BEERS JUST SAT DOWN..DUMBED!

PERHAPS, HE HAS LITTLE ENERGY LEFT DURING RAMADHAN TO SPEAK OUT OR WAS DEEP IN MEDITATION, JUST LIKE THE SAMMI.

PERHAPS, SELANGOR FOLKS HAD MADE A 'DIVINE' ERROR IN ELECTING A 'DERANGED, USELESS, MENTAL BLOCKED' (DUMB) GOV'T...???

ALFATIHAH, AMIN.
ps. Apparently, His Majesty the Sultan had since directed the Mayor to relocate to sect. 18 as originally planned.

syauqi_x said...

salam pak kadir,

Pertanyaan nya bukan sahaja apa dah jadi dgn sistem keselamatan menara Petronas (mungkin tidak boleh disalahkan juga, kerana mr robert ini dia mulai panjat pagi2 buta, dia cuma tinggal pilih tiang mana yg sedap di luar bangunan untuk dipanjat, dan dia tidak pernah masuk ke dalam bangunan, jd mmg susah untuk dikesan/ditangkap, tup2 sudah di atas sahaja!), apa dah jadi dengan Jabatan Imigresen kita juga?

Ini bukan kali yg pertama, bukan juga kali yg kedua, tapi kali yg ketiga alain robert berusaha memanjat menara berkembar petronas (dan berjaya ke puncak dan turun dgn selamat)...

bukannya sudah ada rekod tentang spiderman yg satu ini di jabatan imigresen/polis/home affairs? kenapa tak ditahan dari airport lagi?

ye lah, kalau dah dekat skrin komputer tu dah keluar nama 'ALAIN ROBERT' dari perancis nak masuk malaysia, apa lagi tujuan dia datang selain menyelesaikan 'misi' nya yg sempat terbengkalai dulu?

takkan lah dia datang malaysia hanya untuk makan cencaluk sahaja?

Anonymous said...

The background story, which is a joke actually, why he was not granted a permit for the climb was like this, Datuk.

He was told he can scale the towers provided he takes up an UMNO membership first, and after having scaled to the top he is supposedly to plant an UMNO flag at its apex.

He was clearly uncomfortable with the deal which he then flatly and, like a good Frenchie, politely refused because of his fear, which is much much more than his fear of heights, at the prospect of having to "sunat" first before becoming an UMNO member.

Anyway, what is RM2,000 to him compared to the amount of publicity worldwide he manage to garner after the climb as a result of the permit refusal from our government?

mat royan

Odan_odc said...

Kepada saudar Basree Rajikan...dan kepada yang lain2 yg menyokong spiderman tu..

Senang saja jawapannya kenapa PETRONAS tak benarkan dia panjat tower tu..

SAFETY FIRST! Paham? KESELAMATAN DAHULU! Kalau x paham juga..payah lah nak explain.

Kalau dgn premis yang berdekatan dengan public pun PETRONAS tak ambil kisah dengan SAFETY..maksudnya kalau dekat kawasan loji2 yg lagi banyak hazardnya...lagi teruk lah.

Tp almaklumlah..org M'sia kan x kisah sangat dengan keselamatan. Kalau kisah, mmg dah lama kita sumer pakai seat belt tanpa disuruh...

Anonymous said...

Kesian security tu, apa yg saya dgr kawan jurugambar kata dr perbualan antara security;
sec 1: eh, aku nampak orang la!
Sec 2: betul ke orang yg kau nampak?

Security tu konfius, mana mungkin ada orang panjat menara pagi2 buta. Iyalah, tempat tinggi biasa tempat lepak jin.

jaki

About Me

My photo
I was born in 1947 in Kedah. I came from a rice farming family. I have been a journalist since 1969. I am the Editor-in-Chief of magazine publishing company, Berita Publishing Sdn Bhd. I was Group Editor NST Sdn Bhd and Group Editor-in-Chief of NSTP Bhd between 1988 and 2000. I write fortnightly column “Other Thots” in the Malaysian Business magazine, Kunta Kinte Original in Berita Harian and A Kadir Jasin Bercerita in Dewan Masyarakat. Books: Biar Putih Tulang (1998), Other Thots – Opinions & Observations 1992-2001 (2001), The Wings of an Eagle (2003), Mencari Dugalia Huso (2006), Damned That Thots (2006), Blogger (2006), PRU 2008-Rakyat Sahut Cabaran (2008), Komedi & Tragedi-Latest in Contemporary Malaysian Politics (2009) and Membangun Bangsa dengan Pena (2009).