Saturday, July 28, 2007


Percubaan Menakut-nakutkan Blogger

A Kadir Jasin

[Komen menggunakan pengenalan anonymous tidak akan dilayan. Sila gunakan nama sebenar atau nama samaran yang sesuai. Ulasan yang mengandungi unsur fitnah, hasutan, perkauman dan bahasa kesat tidak akan disiarkan. Ulasan yang terkeluar daripada tajuk tidak akan diberi keutamaan.]

SAYA menghadiri dua majlis percambahan ilmu yang membabitkan pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) minggu ini. Saya berasa bernasib baik dan mendapat galakan daripada hasil pertemuan itu.

Jemputan pertama datangnya daripada Centre for Media and Information Warfare Studies (CMIWS), UiTM pada 24 Julai untuk bercakap di seminar kebangsaan mengenai peranan blogger dan kesannya kepada perang saraf.

Yang kedua daripada Pusat Pengajian Media dan Komunikasi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) pada hari berikutnya untuk mempengerusikan kolokium mengenai peranan akhbar Melayu menyelamatkan orang Melayu daripada dipinggirkan oleh Tokoh Kewartawanan Negara dan bekas Karyawan Tamu UKM, Tan Sri Mazlan Nordin.

Saya gembira mendapati hampir semua peserta seminar UiTM yang umumnya pelajar universiti itu mesra blog. Mereka sama ada mempunyai blog sendiri atau membaca blog dan menghantar komen kepada blog.

Manakala di UKM pula dewan senat melimpah luah dengan kehadiran para mahasiswa yang bertanya pelbagai soalan mengenai kewartawanan dan hal ehwal semasa.

Seminar UiTM itu sangat berguna dan tepat pada masanya kerana berlaku di saat-saat blog dan laman berita web bebas menjadi tajuk berita yang hangat akibat laporan polis terhadap ketua laman (webmaster) Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK), oleh Pengerusi Biro Penerangan Umno Pusat, Muhd Muhammad Taib.

Tahniah dan kepada UiTM kerana berani berdepan dengan realiti dengan mengadakan persidangan kebangsaan itu.

Sebagai orang lama dunia penulisan dan kewartawanan yang memulakan kerjaya pada era teknologi komunikasi analog kepada komunikasi digital, daripada mesin taip manual kepada mesin taip elektrik, komputer mainframe kepada desktop, laptop dan Blackberry, saya berkeyakinan bahawa blog dan blogger akan kekal.

Sama ada dalam isu agama, politik, kemasyarakatan, hiburan atau sukan, blogger sebagai pelapor dan pengulas jelata – citizen journalists and commentators – akan memainkan peranan yang semakin substantif.

Tindakan mahkamah dan laporan polis terhadap blogger adalah sebahagian daripada proses pengesahan dan pengiktirafan blog sebagai sebahagian daripada institusi masyarakat yang berpengaruh.

Kalau blog dan blogger kecil bilangannya dan menulis untuk sesama sendiri seperti dihujahkan oleh Menteri Penerangan Zainuddin Maidin atau terdiri daripada wanita yang menganggur dan pembohong seperti kata Menteri Pelancongan Teuku Adnan Teuku Mansor, mengapakah para pembesar negara beria-ia benar memburuk-burukkannya?

Sebagai wartawan dan blogger, saya sejak awal lagi mengakui bahawa blogger, seperti wartawan dan pengarang media massa arus perdana, tertakluk kepada undang-undang dan peraturan negara.

Justeru itu, dari awal-awal lagi saya mengenakan syarat-syarat tertentu dan mengawal ulasan-ulasan yang dihantar kepada blog saya melalui proses “moderating”. Saya tidak menyunting atau sedikit pun menyentuh komen yang dihantar kepada saya.

Saya menyiarkan (publish) secara penuh komen yang boleh disiarkan dan menolak (reject) komen yang bertentangan dengan syarat-syarat yang saya nyatakan di permulaan setiap rencana saya.

Pada hemat saya, seperti saya nyatakan dalam komen kepada blog Rocky’s Bru milik Saudara Ahirudin Attan, laporan polis oleh Muhd Taib lebih menjurus kepada pembaca dan pengulas blog.

To my mind, Muhd Taib and his cyber pendekar may not strike fear in RPK’s heart. Experienced bloggers, especially if they are journalists, will not fall for his trick.

More than seeking legal redress, Muhd Taib was hoping to use the police report to scare off younger and less experienced bloggers and those sending their comments to them, hence the insistence that RPK revealed the identities of the authors of the alleged offensive comments.

Younger bloggers and their “posters” may fall for the trick and into the his trap. They may stop blogging and debating in the cyberspace for fear of being arrested.

But I think Muhd Taib and his cohort of cyber warriors know that they can't easily cow the journalist-bloggers and other more mature bloggers.

Muhd Taib may not be a brilliant strategist and may not even be blog-savvy. But his aides must have told him that by resorting to this kind of not-so-subtle intimidation, he may discourage people from reading and sending comments to blogs. This could reduce the effectiveness of this new information medium.

But I don't think the majority of bloggers and blog visitors will fall for the trick. All that they need to do is to be mindful of seditious remarks and comments that give people like Muhd Taib the legitimacy to lodge official complain.

As the saying goes, there are many ways of skinning a cat, even a big fat one like Muhd Taib. I have been in journalism for nearly 40 years now and I've seen situation like this happening many times before. I've also seen countless pembesar like Muhd Taib came and gone.

Just a thought, a disturbing thought...is it not possible that some mainstream editors might have a hand in Muhd Taib’s police report?

Muhd Taib is the chairman of Umno's Central Information Bureau and almost all newspaper editors and TV news controllers who are Malays are ex-officio members of the bureau.

Could they have advised Muhd Taib to resort to this line of action?
I hope not. But I won’t dismiss it either.

Kesimpulannya, manakala Muhd Taib mungkin berasa sangat seronok dengan laporan polisnya dan RPK mempunyai alasan tambahan untuk terus menyelak kain bekas Menteri Besar Selangor itu, blog dan blogger akan kekal dan menjadi sebahagian daripada saluran maklumat, ilmu dan hiburan massa.

45 comments:

adi_fimiyun said...

setuju dengan penulisan datuk ttg hal ini..and tindakan Muhammad Son Of Muhammad ini seolah-olah memberi backstab kepada UMNO...isu sebegini menjadi catalyzer buat marhean mengemis utk mengetahui dan lepas ini terjebak dengan bloggers...terutamnya golongan mahasiswa yang beku dek AUKU

Budakboy said...

Dato'

Sdr adi_fimiyun mentioned AUKU and I am in total agreement that this particular act has frozen independent thought, clear thinking and the ability to articulate one's opinion without offending the sensitivities of others where these need to be nurtured, our universities.

Many of our younger politicians went through our universities after AUKU and I for one am not particularly impressed. Even Ketua Bahagian wannabes have think tanks and these are filled with more of the same group of people and we know inbreeding is not a good thing.

Another trait among our politicians, public commentators, etc. is the eagerness to link race with issues of national interest.

Take the problem of placement of students at universities for example. This is a perpetual problem because it seems every student who scored 9 A's and above have always wanted to be a doctor and places are limited.

This is a national problem but almost every year, we get political Young Turks of every shade accusing UPU of racial bias.

We are a highly politicised country and it is doing us a lot of harm. Even our soccer is suffering from too much politics.

waterlily said...

Salam Dato'
Pada pandangan saya UMNO perlu menerima realiti bahawa blog merupakan satu wadah untuk rakyat mendapatkan imfomasi selain dari media arus perdana. Jadi saranan saya kepada semua - bila ada waktu terluang jenguk-jenguk penulisan/komen-komen dalam blog untuk memperbaiki mutu perkhidmatan anda. Bukan untuk melatah tidak tentu pasal - nanti anda semua malu sendiri. Impak yang lebih teruk - anda akan hilang undi.

Mat Tunjang Enterprise said...

Assalamualaikum Datuk Kadiaq
Datuk di Kuala Lumpok apa khabaq
Selalu ka balik Tanah Merah dan Tobiaq
Lalu Pendang atau Tajaq?

Apa pasai depa dok buat lagu ni
Dengan blogger pun depa dok ngeri
Kalau dah betoi perentah negeri
Apa nak takut orang kata dan caci?

Zam tu memba lama saya
Di Maktab Mahmud kami bersama
Mengaji Arab mengaji agama
Tapi kat ulamak dia tak suka.

Teuku Adnan tu geng Aceh
Depa ingat depa semua buleh
Tak kira Melayu atau orang putih
Kalau boleh nak sapu bersih.

Lama Mat tak hantar komen
Pasai dok cari kontrek gomen
Tak kira besi atau pun semen
Harga naik beribu sen.

Pak Lah dok tak dok dia hilang
Pi luar negeri naik kapai terbang
Macam dok enjoy malam dan siang
Kita susah dia senang lenang.

Tapi memba Umno kata Pak Lah tak sehat
Tengkok selalu kering lena pun cepat
Katanya dia pi Ostrolia kerana berubat
Doktor Malaysia katanya tak cukup hebat.

Najib perintah negeri Mat rasa lega
Pasai dia ni tahu ekor kepala
Kewangan dan ekonomi dia dah biasa
Jadi taklah merapu macam bos dia.

Mat doa Najib agar selamat
Dari segala kerja yang jahat
Harap-harap dia taklah terlibat
Dengar kerja yang jatuhkan darjat.

Kat Tunjang ni kami dok tunggu projek
Harap-harap adalah satu dua kontrek
Pasai di Putrajaya menteri bukan main act
Depa kata semuanya betui dan correct.
Dah banyak duit Mat belanja
Beli tender document bermacam rupa
Duit habis kontrak tak dapat juga
Yang berjaya memba-memba depa juga.

Pak Lah dan Naib tulunglah kami
Kami pun nak jaga anak dan bini
Bukan nak berkuasa macam Khairy
Atau ada kompeni besar macam Scomi.

Kami minta sikit saja
Bukan duit berjuta- juta
Cukup makan kami dah gembira
Pasai kami tak gila harta.

Wahai kawan wahailah taulan
Para blogger dan pelawat sekalian
Marilah berdoa menadah tangan
Agar Tuhan bagi kita keselamatan.

Kaki Kepala Batas said...

The Scribe
Salaam


this has to be the hitmen at their best:

2007/07/29
Nazri: Report wrongdoings to ACA, not the blogs


KOTA BARU: The public has been advised to report wrongdoings and cases involving corruption directly to the Anti-Corruption Agency instead of using online blogs...said those who made accusations on their blogs were not being fair to both the accused and the authorities.

"If they are honest and really want to fight graft, report to the authorities rather than announcing it to the world online," ...
"By making a public announcement, they are not only hurting the people they are accusing, they are also hampering the investigation as the guilty parties would have time to hide the evidence.

He was commenting on the ACA investigation which cleared Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan and former ACA director-general Datuk Seri Zulkifli Mat Noor of allegations of wrong-doings...

In Kota Kinabalu, Umno Youth deputy chief Khairy Jamaluddin said bloggers...

"It is the law of the jungle and we need to take action against one ‘monkey’..."I think the other ‘monkeys’ will also get scared."
Khairy said: "I think the other ‘monkeys’ will also get scared."

I don't think these two are blog-friendly.

A KADIR JASIN said...

The following is the full version of the NSTOnline report quoted by Sdr Kaki Kepala Batas:

"In Kota Kinabalu, Umno Youth deputy chief Khairy Jamaluddin said bloggers were not above the law and legal action should be taken against those who apply the law of the jungle in cyber space.

He said the government did not want to censor the Internet but those who spread lies and seditious materials must be made to answer for their actions.

Khairy said: "It seems that there is no law in cyber space any more.

"It is the law of the jungle and we need to take action against one ‘monkey’.

"I think the other ‘monkeys’ will also get scared."

"They are not above the law.

"We in Umno need to monitor them," he said when asked to comment on a report lodged by Umno information chief Tan Sri Muhammad Muhammad Taib against the Malaysia Today website for allegedly insulting the king and Islam."

Thank you.

AMLG said...

Salam Datuk,

Sepanjang pengetahuan Datuk berapa banyak akhbar yang disaman kerana surat pembacanya?

ZURICH said...

Tok..
maafkan saya jika komen ini menganggu ketenteraman awam.

Saya amat yakin rakyat malaysia semua nya pandai dan telah berjaya menimba ilmu selama 50 tahun kita merdeka..Mat Taib ni ..saya rasa.. kata orag kedah (tengelam punca).

Blog ni.. satu teknologi yang perlu di pergiatkan kerana blog juga menjadi majlis ilmu..

fitnah ke.. betul.. ke.. semuanya dapat di nilai oleh rakyat malaysia..

berdoa lah kita semoga rakyat malaysia ni dapat menbezakan yang mana kaca yang mana intan..

tak payak nak kalut..sepatut nya orang melayu kena bincang masa depan,.. bukan duk cerita had yang lepas. buang masa je tok..oii.

kalau gomen rasa tak baguis.. kita tutup je julur labar kita.. balik zaman zaman dulu.. tak payah pakai letrik..pakai je lampu minyak tanah..

Mat Taib ni..saya nak habaq kat dia..cukup cukup la. zaman dia dah habis.

ALLAH yang maha menjaga makluknya.

Md Amzari said...

Assalamualaikum Datuk Kadir,

Apa pendapat Datuk tentang mempercampur-adukkan bahasa dalam sesuatu artikel? Maksud saya, separuh artikel ditulis dalam satu bahasa dan separuh lagi ditulis dalam bahasa yang lain.

Saya faham sekiranya bahasa yang digunakan adalah rujukan dari sumber asal, contohnya dari Al-Qur'an atau dari karangan sastera masyhur, dengan syarat adanya penterjemahan dan pentafsiran terhadap kalimat yang dirujuk.

Soalan saya, apa pendapat Datuk tentang mempercampur-adukkan bahasa dalam sesuatu artikel?

Sekian, terima kasih.

Yang tulus ikhlas,

Amzari Zhahir, London.

AFRAR YUNUS said...

Salam datuk
depa kata blogger monkey. depa kata boleh. adakah kita nak kata kat depa dibolehkan. kalau boleh datuk, adakah kita nak kata yg serupa atau lebih sikit daripada apa yang depa kata.

A KADIR JASIN said...

Sdr Afrar Yunus menulis:

"depa kata blogger monkey. depa kata boleh. adakah kita nak kata kat depa dibolehkan. kalau boleh datuk, adakah kita nak kata yg serupa atau lebih sikit daripada apa yang depa kata."

Kita boleh panggil mereka apa yang mereka panggil kita. Kita boleh samakan mereka dengan haiwan yang lebih jijik.

Tetapi tak payahlah kita merendahkan martabat diri dan minda kita dengan turun ke tahap mereka yang rendah.

Kalau orang panggil kita beruk atau kera, kita kata alhamdulillah. Beruk dan kera pun makluk Tuhan.

Kera menghiburkan kita dengan perangainya dan beruk boleh dilatih memanjat kelapa. Manusia yang tiada berakhlak belum tentu ada gunanya.

Tak payahlah kita pulang paku buah keras. Kalau itulah tahap budi bahasa orang berkelulusan tinggi, saya lebih senang berkawan dengan beruk, kera, ungka, siamang dan orang utan.

Sdr Amzari Zhahir, terpulanglah kepada kesimpulan masing-masing.

Saya kadang-kadang menulis rencana blog ini separuh dalam bahasa Melayu dan separuh bahasa Inggeris. Sesedap rasa. Lebih kurang macam itulah.

Sdr Zurich, mungkin Muhd Mohd Taib tak berfikir begitu. Mungkin dia berasa masanya masih ada atau akan tiba.

Kalau Abdullah Ahmad Badawi boleh merangkak balik dari pinggiran dan seterusnya dilantik oleh Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri, mana tahu Muhd Mohd Taib juga mempunyai angan-angan yang sama?

Pada zaman pasca-Mahathir ini apa sahaja boleh berlaku. Yang bersara kembali berkuasa.

Jadi mungkin Muhd Mohd Taib juga menaruh harapan menjadi Menteri Besar semula atau dilantik menjadi menteri. Busuk-busuk pun Yang DiPertua Negeri macam Khalil Yaakob.

Mimpi dan angan-angan tiada batasan Saudara!

Terima kasih.

rocky said...

monkeys? I takes a bigger monkey to know another.No?

anyway you are right dato, the action against rpk is to scare others. Will it work? Most likely not.Many of those who post comments may not have an Oxford degree but they are no where stupid and know what they are talking about.Yes there are a few who get emotional but overall most have good views.

UMNO is going to go down big if they think people are monkeys. It is just bloody rude. Don't think you are from Oxford, you are better than the rest.We love this country more than some who have not spend much of his time here and tries to be a kampung boy. well a kampung boy will know monkey is useful and intelligent animal.

1st rocky

A KADIR JASIN said...

Zam kata blogger politik agen kepada pihak-pihak lain dan cetek pengetahuan. Berikut petikan laporan Bernama says:

July 29, 2007 16:41 PM

People Must Wise Up To Goblok Websites, Says Zam

MELAKA, July 29 (Bernama) -- The people must wise up to "goblok" (political bloggers) because some of them were willing to become tools of others to destroy the nation, said Information Minister Datuk Seri Zainuddin Maidin.

He said these bloggers belonged to groups with limited knowledge and had evil intentions.

"They support foreign elements bent on destroying our beloved country," he told reporters after launching the 2007 Jalur Gemilang (National Flag) Convoy in front of the Merdeka (Independence) Declaration Memorial in Bandar Hilir here today.

Zainuddin said they (bloggers) were not Asian in thinking but were trying to ape the West because that was where they got the education and thought anything western was the best for everyone.

"Since the beginning (independence) until now, we have had such dangerous people who have no qualms about becoming the tools of foreign nations to damage our country, including the economy and national unity," he said.

He said they also tried to influence the mainstream media to publish their writings, which border on rumours and slander so that they can split the people."

Saya cuma ingin mengatakan begini kepada Menteri Penerangan:

Sdr Zam, saya ingat lagi malam Tuan dicalonkan mewakili BN di Merbok pada pilihan raya 2004.

Saya ingat kunjungan saya kepada Tuan di bilik hotel Tuan di Rasa Sayang Golf Resort, Sungai Petani.

Terima kasih.

boxxTomoi said...

President Bush said that American troops under fire in Iraq aren't about to pull out, and he challenged those tempted to attack U.S. forces, "Bring them on." -
1 MAY 2003.

PENGAJARAN: Jangan mencabar musuh yang kita tak kenal.

king dedey said...

Assalammualaikum,

Bila Dato nak singgah ke Kg Satey ?

Saya tiada hal dgn bloggers ni semua. Cuma semua janganlah berlagak seperti 'above the law'.

Menyebarkan pembohongan, penulisan berbentuk konspirasi, hasutan perlu dihentikan atau dikenakan tindakan yang sewajarnya.

Jangan cuba berselindung di sebalik mantel hak asasi, kebebasan bersuara dan macam macam lagi.

Negara Malaysia Tanggungjawab Bersama.

Melvin Mah said...

dear dato',

i feel quite ashame in these recent events that most of the senior government officials tend to ASSUME that we are foolish to put something that might be a challenge to the government.

imagine what will happen if there is no blog that questions an anomaly that most of us can sense? it is like letting an antagonist walk away free. It is from blogs, we had made them to pause for a moment and investigate such possibilities like Mr. IGP linked to corruption and etc..

i remembered Tun Musa Hitam once said that middle-class people are more and more starting to think critically and discuss such issues over a meet at say a coffee shop. as everyday goes, more and more people will discuss such issues anywhere.

why can't the government follow the example of our Indonesian Ministers who do have blogs and use it as part of talking to the common folk?

the statements by khairy and nazri reflects the unwillingness of the ruling coalition to discuss the matter with the public. it is like sweeping all the mess made into one corner and covering with a carpet.

this scenario is somewhat akin to schooldays where the "shut up and listen" mentality - as said by Najib to PPP yesterday has resulted that many people could not able to think critically, the sense of curiosity has been suppressed because of such mentality.

rean said...

Saya bersetuju dengan kenyataan Datuk bahawa kita sedang melalui proses pengesahan blogers sebagai agen mengubah fikiran masyarakat.

Ahli ekonomi telah lama mengunakan andaian ceteris peribus didalam teori ekonomi. Mereka mengandaikan semua peserta didalam proses pasaran mempunyai pengetahuan yang sempurna.

Namun di dalam kontek politik Malaysia, pemimpin yang ada sekarang telah dibesar dan di asuh dengan andaian bahawa rakyat hanya akan tahu perkara sebenar melalui media perdana yang di lesen oleh pihak berkuasa. Ini adalah amalan yang telah sekian lama berkesan dan memberikan comparative advantage kepada parti pemerintah semenjak negara kita merdeka.

Berlindung di sebalik kenyataan bahawa isu isu sentsitif tidak boleh dibahaskan, media kerajaan telah dengan mudah menutup kelemahan dan ketidakadilan Kerajaan dari pengetahuan umum.

Fenomina ini pernah beralu di dalam sejarah manusia berulang kali. Mesin taip dan surat khabar serta buku buku pernah di bakar dizaman lampau. Mao Tze Tong telah membakar khazanah ilmu yang tidak ternilai semasa revolusi. Kini kita mungkin merasa hairan bagaimana pemerintah masa lampau mengambil pendekatan sedemikian.

Sekarang wujud pula amalan blog.
Nama Muhamad anak lelaki Muhamad dan Raja Perta akan tercatit dlam sejarah mengenai proses perubahan ini. Raja Petra akan di lihat sebagai seorang wira yang membawa pembaharuan. Sementara nama Muhamad dan article Muhamad son of Muhamad akan menjadi bahan gelak ketawa generasi akan datang. Sekiranya Perdana Menteri turut serta dalam proses ini, maka beliau akan dilihat oleh generasi akan datang sebagai seorang yang kolot dan ketingalan zaman. Berbeza dengan Bapa Kemerdekaan, Bapa Pembangunan dan lain lain gelaran kepada bekas Perdana Menteri, Abdullah sedang mengambil risiko untuk bergelar Bapa Kekolotan. Anak cucu beliau akan merasa malu apabila di ejek oleh kawan kawan sebagai seorang yang sangat bodoh dan kolot kerana menghalang satu arus pembangunan. Ini adalah satu kepastian menteri menteri seperti Nazri dan Zam akan dilihat sebagai Melayu terakhir berfikiran kolot. Khairi akan digelar Pemuda Melayu terpelajar yang paling kolot dan mungkin bergelar " monkey leaders" oleh pelajar sekolah di masa hadapan.

Saya amat pasti ini akan berlaku.

rean said...

MAYbe Datuk should delete the word "bodoh" on my previous posting

A KADIR JASIN said...

Sdr Rean,

Seperti berulang kali saya nyatakan, saya tidak mengedit komen pembaca. Saya siarkan apa yang mereka hantarkan.

Jadi, lain kali, kalau saudara menulis lagi (dan saya mahu saudara terus menulis), elakkanlah daripada menggunakan istilah yang saudara sendiri berasa keterlaluan.

Blog dan online commentary bukanlah sesuatu yang baru dalam arena politik Malaysia.

Hanya sekarang ia mengambil bentuk blog kerana wujud teknologi untuknya.

Zaman Dr Mahathir dulu pun ada. Lagi teruk. Ada yang panggil dia Maha Zalim, Firaun dan sebagainya.

Tapi tidak ramai yang tahu atau peduli sebab Dr Mahathir membiarkan mereka mengatakan apa yang mereka suka.

Jadi apabila media massa tradisional tidak mengheboh atau menghebahkannya, maka lama kelamaan redalah serangan itu.

Tapi sekarang pemerintah melalui tindakannya dan tindakan ejen-ejennya secara langsung memperaku dan memperkenalkan blog dan blogger kepada khalayak.

Terima kasih.

Indigo said...

Dato' The Scribe
Salaam

"Sama ada dalam isu agama, politik, kemasyarakatan, hiburan atau sukan, blogger sebagai pelapor dan pengulas jelata – citizen journalists and commentators – akan memainkan peranan yang semakin substantif.

"Tindakan mahkamah dan laporan polis terhadap blogger adalah sebahagian daripada proses pengesahan dan pengiktirafan blog sebagai sebahagian daripada institusi masyarakat yang berpengaruh.'

Thank you, Dato'.
And I am enjoying reading the comments that are among the most funniest comments I have read. Especial is the ZAM Report.

Further,
Congratulation IRAQ - Asian Cup2007 Champion!

and as for 'orang berbudi, kita berbahasa':

Japan's Abe to reshuffle Cabinet
By MARI YAMAGUCHI,
Associated Press Writer
TOKYO - A day after a devastating election defeat in Japan's parliament, Prime Minister Shinzo Abe on Monday rejected calls for his resignation, saying the country couldn't afford the resulting "power vacuum."

In a vote for half of the seats in the upper house of parliament, voters voiced their outrage over a series of political scandals and the loss of millions of pension records, stripping Abe's Liberal Democratic Party of its majority in the 242-seat body.

Abe, regardless, said he wasn't giving up his post...


China summer storm deaths approach 700
BEIJING (Reuters) - Deaths from floods, lightning and landslides across China this summer have reached nearly 700, state media said on Monday, with experts warning that global warming is likely to fuel more violent weather.

Over the weekend alone, fierce storms and hail killed 17 people across four provinces.

Ten died in the central province of Hubei, where rain and hail have added to swollen waters along the country's longest river, the Yangtze, and its main tributary, the Han...

(What about the news that half of Bangladesh is flooded?)


US envoy accuses Saudis on Iraq
The US ambassador at the UN, Zalmay Khalilzad, has accused Saudi Arabia of undermining efforts to stabilise Iraq.

Mr Khalilzad said he was referring to Saudi Arabia in an article last week in which he said US friends were pursuing destabilising policies.

His comments came just hours before a Middle East tour by the Secretary of State, Condoleezza Rice, and the Defence Secretary, Robert Gates.

The two top officials will visit Saudi Arabia and Egypt together.

Ms Rice and Mr Gates are expected to ask Saudi King Abdullah for greater cooperation on Iraq.

Arms deal
Mr Khalilzad told CNN in an interview that his opinion piece for the New York Times last week was referring to Saudi Arabia among other countries.

"We would expect and want them to help us on this strategic issue more than they are doing. And at times, some of them are not only not helping, [they] are doing things that undermine the effort to make progress," he said.

Congressman Anthony Weiner leads the opposition to Saudi arms sale

His comments follow newspaper reports, quoting senior US defence officials, on the planned sale of arms worth $20bn (£9.8bn) to Saudi Arabia and other Gulf states over the next decade...

Great going, Sdr Mat Tunjang Enterprise! (Macam mana dia ni boleh dok karang lagu tu punya prosa, Dato'?)

REMEMBER, Dato', the bait is out...

Terima Kasih Thank You

cre8tif said...

salam datuk akj;

[i leave it to datuk's worthy judgment whether to publish my comments on your blog]

I came across the following cheap pot-shots;

http://www.kpmu.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=128

amongst the USUAL character assassinations aiming at bloggers particularly their favorite pseudo-character RAJA MAT JENIN; they have said the following :-

"Penulis ingin bertanya kepada mereka mengapa mereka tidak bangun mempertahankan agama dan raja? Mengapa mereka tiba-tiba jadi dayus? Sedangkan mereka sebenarnya tahu itu adalah perbuatan Raja Petra yang hina.

Di dalam perbuatan ini, jika mereka berdiam diri bererti mereka ini menyokong perbuatan Raja Petra.

Kenapa Zahrin Mohd Yasin(Sang Kelembai) berdiam diri? Apakah sedang tercari-cari ‘telornya’? Kenapa Kadir Jasin, Rohani Ahmad (Kuda Kepang) terus membisu? Apakah mulut mereka disumbat ‘telor’ Raja Petra? "

Probably Datuk ought to take these young *monkeys* to task but then again; should Datuk just sit still and remain silent for their self-fulfilling indulgence in dragging everyone down with their cheap shots ?

A KADIR JASIN said...

Sdr Cre8tif,

Kalau itulah mutu dan tahap penghujahan penulis KPMU, yang kononnya mewakili penyokong Umno, tidak payahlah kita memeningkan kepada untuk membacanya, apatah lagi menjawabnya.

Inilah yang dimaksudkan dengan "sokong membawa rebah."

Kalau inilah mutu dan tahap menghujahan penyokong Umno, saya sebagai ahli Umno Cawangan Tanah Merah, Pendang, Kedah berasa amat dukacita.

Umno dulu kaya kerana wujud kepelbagaian suara dan pendapat. Hatta di era Dr Mahathir Umno masih ada keberanian dan kepelbagian pendapat.

Musa Hitam, Tengku Razaleigh Hamzah dan Anwar Ibrahim semuanya berbeza pendapat dengan Dr Mahathir. Mereka berani menghadapi padahnya. Itulah erti perjuangan.

Kalau tidak kerana keberanian Tunku Abdul Rahman dan pemimpin pelopor Umno, Onn Jaafar sudah membuka Umno kepada orang bukan Melayu.

Sdr Rean, saya tidak akan menyiarkan komen terbaru Tuan.

Ada unsur-unsur fitnah dan fakta yang tidak dapat saya verify.

Mungkin Sdr boleh menulis semula dengan menggugurkan tuduhan rasuah terhadap pemimpin tertentu Umno Kubang Pasu.

Hujah Sdr tentang PM memecahkan "elegent silence" untuk mempertahankan KJ daripada serangan Dr Mahathir cukup menarik.

Saya tidak bercadang menyunting komen anda. Jadi, kalau boleh sila tulis semula.

Sdr Indigo, kalau Zam membuatkan anda tersenyum dengan komennya, saya gembira.

Tidak sia-sialah orang Merbok mengundinya dan PM melantiknya menteri. Setidak-tidaknya dia menghiburkan.

Terima kasih.

rean said...

Mengenai kekalahan Tun di Kubang Pasu memang kita tidak boleh verify adanya unsur rasuah. Saya rasa RPK membuat kenyataan bahawa ada laporan polis dan orang yang melapurkannya di pukul. Malah ada minit ( record of conversations actually) mengenainya.

"To ask for the obvious, is the wisdom of the fool" selalu di sebut oleh seorang Prof. semasa saya belajar. Maybe the statement does not apply here.

No wonder they said RPK a liar for he wrote about Kubang Pasu election in his MT. Or maybe he is able to verify it from his deep throat.

Since this your blog, you have all the right not to publish my commments. I respect your right. Terima kasih Datuk.

Laimun said...

Yang sedih tu, di mana letaknya wawasan dan kegagahan UMNO? Dengan penuh perasaan ‘syok sendiri’, deketuai oleh Pahlawan mereka yang berpakaian penuh simbolik koprat ‘coat and tie’, di iringi oleh pendekar pendekarnya yang ambil penuh peluang untuk mempamirkan muka di hadapan untuk publicity percuma.

Alangkah malunya grombolan ini apabila di beri tahu kemudian bahawa tindakkan yang mereka ambil itu tidak di rancang dengan teliti dan sempurna yang utuskan kekeliruan semasa membuat laporan polis.

Kalau ini yang di katakan pemimpin harapan dan pemimpin lapisan bagi Negara dan orang orang Melayu khususnya, lagi baik kita pi tengok wayang ‘Haru Biru’, lebih seronok lagi.

I am embarrassed to be associated with my own kind. Don’t tell me they cannot come up with a plan of action to counter alien bloggers. This is just psychological warfare. You don’t go running to the Police each time someone calls you a nut.

It really worries me, this ‘mob mentality’ behavior. I usually associate this with ‘mat rempits’ but today, it is norm to march up and down, following the leader and slogan shouting. Probably if one were to ask them what the issue is, they would give you a blank look and keep on yelling. They will stop when someone start issuing tetra packed drinks and packets of cigarettes.

What I am trying to say is, there is nothing to stop you all from telling the world that RPK does not even have a standard 6 Malay school education.

Sorry RPK, simply bluffing, but somebody has to show them the right path.

rocky said...

Zainuddin said they (bloggers) were not Asian in thinking but were trying to ape the West because that was where they got the education and thought anything western was the best for everyone

dato,

KJ sekolah rendah dimana ya? menengah say tahu di singapura, nama sekolah lupa. Oxford kita semua orang tahu. KJ nampak bukan Msian educated tapi yalah beliau orang UMNO dan SIL, jadi beliau ini lebih baik dari semua monyet monyet disini.

Pemuda UMNO said...

YBhg Dato,

Pasukan Pendekar UMNO sendirilah yang telah banyak ditubuhkan terutama sekali daripada kumpulan PEMUDAnya telah ditugaskan untuk menghantar komen2 berupa maki-hamun, menghasut dan sebagainya di laman-laman tertentu.

I'm sure u knew that. Kenapalah RPK tak tapis komen2 di ruangan beliau?

Ini semua strategi UMNO sendiri! Perbuatan pembesar2 UMNO ini akan merosakkan parti mereka sendiri akhirnya.

Harap, penulis2 upahan UMNO yg tugas tidak lain dari memaki hamun ini cepat sedar dan menghentikan kerja mereka. Rezeki datangnya dari Allah bukan daripada pembesar2 UMNO.

Harap Bloggers berhati-hati dengan peperangan dan serangan dari dalam ini!!

Selamat Berjuang Dato dan para Bloggers!!

Terima kasih.

Ibu said...

Assalamualaikum Dato'

"As the saying goes, there are many ways of skinning a cat, even a big fat one like Muhd Taib."

Oh hu hu... I like the simile. The one likening MT to a big fat cat. He sure got 9 lives. How many more left? Counting ....

If he's got a panel of advisors on communication, it appears like they lack the quality of strategic spin doctors. Knee jerk reaction and in denial most of the time.

In an era where warung kopi talks are no longer sufficient to buy votes and the 'warung coffee' are all wirelessly connected these days, would our pak menteri ever realises that he's got to get a team of equally savvy, intelligent & matter-of-factly bloggers as communication advisors just to keep up?

Berita dari gunung said...

Dato..

Asal saya dari kampung. Dulu memang kerap terserempak dengan beruk. Ada masa beruk mencanak lari terkejut, ada masa kita sendiri terlondeh kain dikejar beruk. Ya.., beruk, haiwan yang menarik.

Sekarang beruk ada dimana-mana.... Kalau beruk dipakaikan baju putih, seluar hitam, beruk tetap beruk. Kalau beruk disikat kebelakang, bulu kepala dibiar sedikit panjang, beruk tetap beruk.

Kalau beruk diajar menengking, dan menangis bila perlu, dia tetap beruk.

Man will always be man. Monkeys will always be monkeys. Siapakah beruk dikalangan manusia? Kita boleh takrif dan senaraikan lalu simpan dalam blog minda.

Masih merindui blog dato.... Terima kasih.

A KADIR JASIN said...

Sdr Berita Dari Gunung,

Saya tak ambil hati Tuan Muda Khairy Jamaluddin memanggil RPK dan para bloggers "monkeys". Saya teringat dia sendiri menulis sebuah kolum dalam NSuT berjudul "out of the cage" (di luar sangkar/kurungan).

Sometimes, the subconscious plays a terrible trick on us. It could be doing just that to young master Khairy.

Bagi orang Utara, beruk dan kera perkara biasa. Kera diburu kerana merosakkan tanaman. Beruk dipelihara dan dilatih memanjat kelapa.

Tapi ada juga beruk yang tak berguna. Tak boleh dilatih. Tak makan ajar. Beruk macam ini digelar "beruk Mat Yeh" atau beruk Mat Deris.

The bloggers cannot be the beruk Mat Yeh. If they are, why should Umno and the government be so afraid of them? May, to these pembesar, the bloggers are more like the proverbial golden monkeys in the Chinese mythology.

Ibu, my enquiries suggest that many of those ministers and pembesar Umno who are attacking the bloggers are not IT savvy. They don’t even know how to use computers for writing purposes. Of course they don’t know how to use the Internet.

What they “know” about blogs are either as hearsay or are based on newspaper cuttings, downloads and reports by their press secretaries. They do not have the first-hand picture. As for Zam, he is also well know for believing in conspiracy theory.

Sdr Pemuda Umno, antara lain, berkata: “Pasukan Pendekar UMNO sendirilah yang telah banyak ditubuhkan terutama sekali daripada kumpulan PEMUDAnya telah ditugaskan untuk menghantar komen2 berupa maki-hamun, menghasut dan sebagainya di laman-laman tertentu.”

Kesimpulan Saudara mungkin benar. Pernah sekali dua pihak-pihak tertentu menghantar komen berganda yang memaki hamun kepada blog ini. Tetapi setalah saya tidak menyiarkannya, percubaan itu berhenti dengan sendirinya.

Bahaya unmoderated blog ialah sesiapa pun boleh menghantar komen yang berbau perkauman, menghasut dan lucah. Pihak-pihak yang hendak menjatuhkan sesuatu blog yang komennya tidak “dimoderate” boleh melakukannya dengan menghantar komen seperti itu dan kemudian membuat aduan.

Sdr Rocky the First, among other thing, said: “Zainuddin said they (bloggers) were not Asian in thinking but were trying to ape the West because that was where they got the education and thought anything western was the best for everyone.”

Sounds like he was referring to Tuan Muda Khairy and the PMD’s 4th Floor Boys. It’s a common knowledge that Zam is not comfortable with many of the young upstarts around the PM. Zam thinks he knows the PM better. But that was Abdullah that Zam knew when he (Zam) was a newspaperman and Abdullah was on the fringes of politics. Today Abdullah is the PM and Zam is his Information Minister.

Selamat memblog dan terima kasih.

Mohd Affendi said...

what were they thinking? try to bombard bloggers with banana & peanuts?? pathetic enough... :P

Well fellow bloggers.. we have 6 billion neuron cells in our think box to work with..make use at least 6% to be normal & wise citizen.. stike for 8% to be an Einstein.. or use none to become 'zombie' & 'balaci'..worst than monkey!

the choice is yours..

salam

A KADIR JASIN said...

Sdr Mohd Affendi,

But to those who believe in mind control as a source of power, thinking is dangerous.

A Chinese friend of mine who did very well as a foundry owner and OE manufacturer learned the trick in the late 1960’s and early 1970’s when the communists were attempting a resurrection.

Chinese youth from suspected areas were often hauled up by the SB. He was among the Chinese-English educated youth who were picked up. The interrogators asked what books did they read.

Those who said they hated reading but love gambling, drinking and visiting night clubs were promptly released.

But those who said they love reading were questioned for hours or even days before being released.

Knowledge and thinking are always the enemies of those who seek to control and subjugate.

Many pembesar today are agitated when asked too many questions by reporters.

Thank you.

Hj Hanafiah said...

Dear Dato',
Why do our politician likes to makes police reports. I believe many of our politicians are out of their depth when it come to the cyber technologies and how it have change their political dimension and making it more level playing field in term of information disimination. UMNO should get their pembesar-pembesar to understand the new cyber world and do not react negatively to it as it real and are here to stay. No police reports or any acts of parliment can stop it. InsyAllah, as this new cyber world mature which include more rational and responsible use of technology, it will be a better world for my young children and their generation.

A KADIR JASIN said...

Sdr Hj Hanafiah, our politicians and pembesar are a bit like a manja standard one pupil. When he beats up his friends he keeps quiet. When he gets beaten up, he reports to the cikgu.

I am being generous despite being labeled monkeys by the Oxford-educated deputy Umno Youth Chief and son-in-law of the PM, “Tuan” Khairy Jamaluddin.

Come to think of it, I’ve seen the ups and downs of the fortunes of so many Umno Youth chiefs and deputy chiefs that I sometimes forget who they are (were).

But I remember late Harun Idris, Jaafar Albar, Suhaimi Kamaruddin, Anwar Ibrahim, Mohd Najib Abdul Razak, Rahim Thamby Chik, Mohd Nazri Aziz, Aziz Sheikh Fadzir and Zahid Hamidi.

Just a thought…there appears to be more downs than ups.

kekure said...

Assalamualaikum

I just love reading all the comments posted here by my fellow bloggers. Talking about blogs used as a medium to cast on our views on many issues, I for one thing am a strong believer of self-censorship. As a human which had been born with a thing called brain, insya allah I could differentiate the right from wrong. Though I see myself as a victim of our horrendous education system, I believe that my brain could still works.


I have a question that keeps on playing on my mind for quite sometime now : How many pembesar send in their children to the public school? I have attended a few talks where most of the speakers and the attendees had agreed upon that we are one confused generation because of the education system that had been imposed. What say you dato’?

A KADIR JASIN said...

Sdr Kekure, in part, said:

"How many pembesar send in their children to the public school? I have attended a few talks where most of the speakers and the attendees had agreed upon that we are one confused generation because of the education system that had been imposed. What say you dato’?"

In the Malaysian context, public schools mean government schools. I think most pembesar sent their children to government schools.

But there are those who sent their offsprings to private schools in and outside the country. They have the money and they trust private/foreign education more than public/domestic education.

(I sent or sending all my 5 children to government schools. But I sent them to foreign universities on my own expenditure. Hopefully, the places they did not take up at local unis and the scholarship they did not apply were given to poor Malaysians.)

I am a product of local education with small inputs here and there from abroad. I did not go to uni. My application to join UM in the pre-NEP was rejected.

I don't think all aspects of local education are bad. In fact some are better than abroad.

But there are those who are marginalised because they went to bad schools with poor facilities and cari makan, unmotivated cikgus.

Parents are also to be held accountable. Many of today's parents are breeders than guardians. Kalau bapa borek anak tentulah rintik.

Terima kasih.

Mohd Affendi said...

salam Dato'

true indeed they are paranoid... logical thinking is a taboo for average citizen..

one things for sure..they can never behave a monkey.. its the nature of that animal.. a term called 'fitrah'..majority of the politician also neither show a good behaviour.. the parliment also sometimes practice the 'jungle law'.. (it trigger my thought now on a weekend cartoon series :'My gym partner is a monkey.'..monkey..monkey..monkey..funny indeed :D )

Well, the 'fitrah' of a human is to use the 'aqal' ..YES! THINK! use your brain.
As a Muslim, i came across the verse in the Al-Quran Terjemahan.. Ali-Imran:190-191 ..? who are they to forbid the Lord verse..?

salam

Awin said...

Mohd Affendi said: ..? who are they to forbid the Lord verse..?


Terjemahan Ayat 190 & 191 Surah Ali 'Imran :

Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orrang-orang yang berakal, (iaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata):"Ya Tuhan kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia. maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari siksa neraka.

Rajan Rishyakaran said...

Salaam Dato'

I support banning blogs as vast majority of blogs and bloggers publish content that is seditious (hasutan) and racist (perkauman).

Government of China censors the Internet via an elaborate firewall. Why can't the Malaysian government emulate China? We need to stop unacceptable content online, such as but not limited to pornography, gambling, and alcohol.

I am a libertarian.

johnleemk said...

Selamat Sejahtera Dato'

I am also a libertarian and I absolutely agree with brother Rajan. I support censorship of the Internet since it protect the minds of the rakyat from being influenced by immorality.

The Internet is the biggest cause of defamation as many web sites intentionally libel innocent people.

mardhiah said...

Wow menariknya analisa Yg Bhg Datuk. Maknanya kalau tulisan kita itu boleh menyelak kain mereka, mereka akan cuba by all means agar kita berhenti menulis, gitu?

Tapi saya ada keyakinan lain. Rasanya macam dah nak dekat dah Raja-raja kapitalis yang melanggar pantang "the invisible hand" dengan sesuka hati memaksimakan kepuasan ikut nafsu serakan ini jatuh meluruh. Itu sebabnya mereka semacam kerasukan tak?

Seraglio Seraph said...

YBhg Datuk A Kadir Jasin
Salaam

This sms was supposed to go to Sufi Yusuf(012-2088601):

If Tun talks of corruptn esok it is ok but if Tun even link it to abdullah Tun hancur by Tun own undoing hit kj cant help anymore if otherwise bloggers r using Tun 4 fun abdullah will come out smelln like a rose anyhow u play it. tqnsalaam


i ran out of credit, Datuk, very sorry to disturb you

Red84 said...

YBhg Datuk Laksamana
Salaam

Dengan Izin.

MIKE DAVIS
FEAR AND MONEY IN DUBAI

‘As your jet starts its descent, you are glued to your window. The scene below is astonishing: a 24-square-mile archipelago of coral-coloured islands in the shape of an almost-finished puzzle of the world. In the shallow green waters between continents, the sunken shapes of the Pyramids of Giza and the Roman Colosseum are clearly visible. In the distance, three other large island groups are configured as palms within crescents and planted with high-rise resorts, amusement parks and a thousand mansions built on stilts over the water. The ‘Palms’ are connected by causeways to a Miami-like beachfront crammed with mega-hotels, apartment skyscrapers and yachting marinas.

From a booster’s viewpoint, the city’s monstrous caricature of futurism is simply shrewd branding for the world market. As one developer told the Financial Times, ‘If there was no Burj Dubai, no Palm, no World, would anyone be speaking of Dubai today? You shouldn’t look at projects as crazy stand-alones. It’s part of building the brand’. [11] And its owners love it when architects and urbanists, like George Katodrytis, anoint it as the cutting edge:

Dubai is a prototype of the new post-global city, which creates appetites rather than solves problems . . . If Rome was the ‘Eternal City’ and New York’s Manhattan the apotheosis of twentieth-century congested urbanism, then Dubai may be considered the emerging prototype for the 21st century: prosthetic and nomadic oases presented as isolated cities that extend out over the land and sea. [12]

In its exponential quest to conquer the architectural record-books, moreover, Dubai has only one real rival: China—a country that now has 300,000 millionaires and is predicted to become the world’s largest market for luxury goods (from Gucci to Mercedes) in a few years. [13] Starting from feudalism and peasant Maoism, respectively, both have arrived at the stage of hyper-capitalism through what Trotsky called the ‘dialectic of uneven and combined development’. As Baruch Knei-Paz writes in his admirable précis of Trotsky’s thought:

In appending new forms the backward society takes not their beginnings, nor the stages of their evolution, but the finished product itself. In fact it goes even further; it copies not the product as it exists in its countries of origin but its ‘ideal type’, and it is able to do so for the very reason that it is in a position to append instead of going through the process of development. This explains why the new forms, in a backward society, appear more perfected than in an advanced society where they are approximations only to the ‘ideal’ for having been arrived at piecemeal and with the framework of historical possibilities. [14]

In the cases of Dubai and China, all the arduous intermediate stages of commercial evolution have been telescoped or short-circuited to embrace the ‘perfected’ synthesis of shopping, entertainment and architectural spectacle, on the most pharaonic scale.

As a sweepstake in national pride—Arabs versus Chinese—this frantic quest for hyperbole is not of course, unprecedented; recall the famed competition between Britain and imperial Germany to build dreadnoughts in the early 1900s. But is it an economically sustainable strategy of development? The textbook answer is probably not. Architectural gigantism has always been a perverse symptom of economies in speculative overdrive, and each modern boom has left behind overweening skyscrapers, the Empire State Building or the former World Trade Center, as its tombstones. Cynics rightly point out that the hypertrophic real-estate markets in Dubai and urban China are the sinks for global excess profits—of oil and manufacturing exports, respectively—currently being pyramided by rich countries’ inability to reduce oil consumption and, in the case of the United States, to balance current accounts. If past business cycles are any guide, the end could be nigh and very messy. Yet, like the king of the enigmatic floating island of Laputa in Gulliver’s Travels, al-Maktoum believes that he has discovered the secret of eternal levitation.

The lodestone of Dubai, of course, is ‘peak oil’ and each time you spend $50 to fill your tank, you are helping to irrigate al-Maktoum’s oasis. Fuel prices are currently inflated by industrial China’s soaring demand as well as growing fears of war and terrorism in the global oil patch. According to the Wall Street Journal, ‘consumers will [have paid] $1.2 trillion more in 2004 and 2005 together for oil products than they did in 2003’.wsj, 4 October 2005.[15] As in the 1970s, a huge and disruptive transfer of wealth is taking place between oil-consuming and oil-producing nations. Already visible on the horizon, moreover, is Hubbert’s Peak, the tipping point when new petroleum reserves will no longer offset global demand, and thereafter oil prices will become truly stratospheric. In some utopian economic model, perhaps, this windfall would become an investment fund for shifting the global economy to renewable energy while reducing greenhouse gas output and raising the environmental efficiency of urban systems. In the real world of capitalism, however, it has become a subsidy for the apocalyptic luxuries that Dubai is coming to epitomize...

Seraglio Seraph said...

YBhg The Scribe
Salaam

Comment Deletion Request

In case you are wondering why these comment-postings are made, they are just to say Thank You and I was hoping that perhaps there is a comment that is better deleted as I do not have the permission of the Sdr Sufi Yusuf to advertise his handphone number. I hope he will excuse me for this action of mine. Salaam to Sdr Sufi Yusuf Ameen;

and

Warmest salaam to TunM&TunH, MarinaM and to you, Datuk A Kadir Jasin.

Terima Kasih.

Seraglio Seraph said...

YBhg The Scribe
Salaam

Thank You.

I shall presume greatly:

1. that Sdr Sufi Yusuf has
acknowledged that was his handphone number and that he has consented

or

2. that he has no knowledge at all of this matter and that I should personally contact Sdr Sufi Yusuf to inform him of my action.

Anyway, I do hope that there was and will be no blown gasket, Datuk.

Again Thank You; and have a great day, Datuk.

:( --> :) :) :) :)! Ameen!

Seraglio Seraph said...

YBhg The Scribe
Salaam

Orang memberi,kita merasa
Orang berbudi, kita berbahasa
Hanya kebaikan yang dipohon
Senyaman muafakatul-makruf dimohon

Terima Kasih Daun Keladi

About Me

My photo
I was born in 1947 in Kedah. I came from a rice farming family. I have been a journalist since 1969. I am the Editor-in-Chief of magazine publishing company, Berita Publishing Sdn Bhd. I was Group Editor NST Sdn Bhd and Group Editor-in-Chief of NSTP Bhd between 1988 and 2000. I write fortnightly column “Other Thots” in the Malaysian Business magazine, Kunta Kinte Original in Berita Harian and A Kadir Jasin Bercerita in Dewan Masyarakat. Books: Biar Putih Tulang (1998), Other Thots – Opinions & Observations 1992-2001 (2001), The Wings of an Eagle (2003), Mencari Dugalia Huso (2006), Damned That Thots (2006), Blogger (2006), PRU 2008-Rakyat Sahut Cabaran (2008), Komedi & Tragedi-Latest in Contemporary Malaysian Politics (2009) and Membangun Bangsa dengan Pena (2009).